2107522852 Ακρώνος 1 & Υμηττού, Παγκράτι info@roussoulegal.com

Νέος πτωχευτικός κώδικας

Νέος πτωχευτικός κώδικας

Νέος πτωχευτικός κώδικας
Η «σκυτάλη» στους υπουργούς με τους επικεφαλής των θεσμών

 

Στις συζητήσεις που θα γίνουν μεταξύ των επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών και των αρμόδιων υπουργών, στο πλαίσιο της 7ης μεταμνημονιακής αξιολόγησης, από τη Δευτέρα αναμένεται να «κλείσει» το ζήτημα του νέου πτωχευτικού κώδικα. Βασικός στόχος είναι η ψήφισή του να πραγματοποιηθεί μέσα στο καλοκαίρι και να τεθεί σε ισχύ από το 2021.

Δεδομένου ότι στο τέλος του μήνα λήγει το υπάρχον πλαίσιο προστασίας της α΄ κατοικίας, η κυβέρνηση έχει σχεδιάσει να θέσει σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα «γέφυρα» για την επιδότηση δόσης δανείων (τόσο «κόκκινων» όσο και «πράσινων») με υποθήκη την α΄ κατοικία για δανειολήπτες που πλήττονται από τον κορωνοϊό. Θέμα το οποίο επίσης συζητείται με τους θεσμούς.

 

ο συγκεκριμένο πρόγραμμα αναμένεται να οριστικοποιηθεί εντός του μηνός, προκειμένου να ενεργοποιηθεί η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων. «Πιστεύω οι συζητήσεις θα ολοκληρωθούν εντός των επομένων ημερών έτσι ώστε εντός του Ιουλίου να ψηφιστεί αυτός ο νόμος και στη συνέχεια να συνεχίσει η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας όπου μπορούν όλοι οι δικαιούχοι να υποβάλουν την αίτηση» δήλωσε ο ειδικός γραμματέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους Φώτης Κουρμούσης μιλώντας χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά».

Στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης είναι η πλατφόρμα να παραμείνει ανοιχτή για ένα μήνα ενώ η διάρκεια του συγκεκριμένου προγράμματος θα είναι εννέα μήνες δηλαδή θα ολοκληρωθεί εντός του 2021. Βέβαια θα πρέπει να γίνουν γνωστά τα κριτήρια με βάση τα οποία θα καθορίζονται οι δικαιούχοι όπως είναι το εισόδημα και η περιουσία.

«Είναι σίγουρο ότι θα υπάρχει το Σεπτέμβριο ένα πλαίσιο για την προστασία όλων όσων επλήγησαν από τον κορωνοϊό, όπου το κράτος θα επιδοτεί τη δόση του στεγαστικού δανείου σε ένα μεγάλο ποσοστό, για διάστημα έως εννέα μήνες έτσι ώστε να τους βοηθήσει να μην βρεθούν ασυνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Αυτό έχει συμφωνηθεί με τους θεσμούς» συμπλήρωσε ο Φώτης Κουρμούσης.

Ραλλού Αλεξοπούλου

 

 

ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΟ www.naftemporiki.gr

Πίσω